Kotiteatteri taskussasi

Lähestulkoon kaikilla on nykyään älypuhelin taskussa, mutta moni ei ole hoksannut mitä kaikkea siitä saa irti pienellä panostuksella. Älypuhelin on monille ensisijaisesti puhelin ja internetpääte, jolla katsotaan sähköpostit ja somet pikaisesti esimerkiksi bussimatkan aikana tai jotakin odoteltaessa. Älypuhelin on myös entistä enemmän mukana viihteen kulutuksessa. Sosiaalisen median lisäksi se toimii videoiden, äänikirjojen ja e-kirjojen kirjastona tai vaikkapa kirjastokorttina vähän kaupungista riippuen.

Tekniikan kehittyessä tarjonta on monipuolistunut ja muuttunut huomattavasti ammattimaisemmaksi. Monet isot viihteen tuottajat ovatkin heränneet siihen, että esimerkiksi videoita seurataan yhä useammin älypuhelimen kautta ja siihen liittyvät aina omat haasteensa. Nykyään ei tarvitse jäädä ihmettelemään, onko omasta älypuhelimestä taskukokoiseksi kotiteatteriksi: kyllä on, ja nyt neuvommekin miten se onnistuu vähäisellä vaivalla.

Älypuhelimesta kotiteatteri

Älypuhelin on tärkein laite, jolla seuraat vaikkapa elokuvia. Tämän lisäksi kannattaa varautua kuitenkin muutamalla muullakin lisälaitteella, joiden avulla varmistat mahdollisimman mukavan ja kokonaisvaltaisen kokemuksen, josta aidosti nautit.

Mikäli tarvitset lisälaitteita ja puhelimen huoltoa, kannattaa suunnata tekniikkaosat -nimiseen verkkokauppaan, jossa on laaja valikoima erilaisia tarpeellisia lisälaitteita. Verkkokaupasta voit ostaa myös puhelimen huoltoon liittyviä tarvikkeita, jos koet tarvitsevasi pientä laittoa ennen elokuvan aloittamista.

Tekniikkaosat-verkkokaupan kautta saat muun muassa hyvät kuulokkeet, joiden avulla pystyt kuuntelemaan elokuvaa, vaikka olisitkin julkisella paikalla tai myöhään illalla kotona. Kannattaa suosia langattomia bluetooth-kuulokkeita, jolloin sinun ei tarvitse pelata johtojen kanssa – ja bluetooth kantaa kauas, joten pystyt seuraamaan elokuvaa vaikkapa käydessäsi jääkaapilla.

Toinen hyödyllinen lisälaite on vara-akku. Pistoketta ei nimittäin aina ole saatavilla, joten kannattaa pitää vara-akkua aina mukana liikkeellä ollessa. Suoratoistopalvelut ja mahdolliset langattomat kuulokkeet kuluttavat melko nopeastikin puhelimen akkua, varsinkin, jos se ei ole mikään upouusi.

Jos sinulla on esimerkiksi Apple TV:n kaltainen lisälaite, voit heijastaa elokuvan kännykältä isommalle näytölle kuten vaikkapa televisioosi. Näin pääset nauttimaan laajemmasta kuvasta, vaikka sinulla ei olisikaan älytelkkaria.

Mistä ohjelmaa?

Erilaisia elokuvia on saatavana esimerkiksi YouTubesta, monista kaupallisista suoratoistopalveluista, mutta myös kirjastoista. Valinta on sinun, ja nämä alustat antavat usein mahdollisuuden testata palvelua maksutta jonkin aikaa, ennen kuin teet lopullisen ostopäätöksen.

Kannattaa muistaa, että mikäli seuraat elokuvaa sovelluksen kautta, voit laittaa siihen tekstityksen päälle, niin kuin Suomessa yleensä toimitaankin. Moni sovellus myös tunnistaa, mikäli seuraat ohjelmaa mobiililaitteella, jolloin tekstitys tulee päälle automaattisesti. Tämän etu on se, että voit seurata ohjelmaa vaikkapa ruuhkabussissa ilman ääntä ja lukea tekstityksiä.

Erilaisia palveluja vertailtaessa onkin hyvä pitää mielessä, millainen niiden palvelutaso on. Tekstitys voi tuntua pieneltä jutulta, mutta tuo yllättävän paljon mukavuutta katselukokemukseen. Myös toistopalvelun oma sovellus varmistaa sen, että kuvasuhde on mitoitettu juuri oikeaksi ja älypuhelimelle sopivaksi.

onepirate