Mitkä elokuvat kannattaa katsoa lasten kanssa juuri nyt?

Kuluva vuosi on tuonut lapsiperheille monia ilonaiheita elokuvien muodossa. Tänä vuonna useista klassikoista on tehty aivan uusia elokuvia, tai uudenlaisia versioita. Ne tarjoavat elämyksiä myös aikuiskatselijoille. Voidaankin sanoa, että elokuva-ala on pannut tänä vuonna parastaan!

Lisäksi markkinoille on tullut elokuvateattereita, joissa elokuvaelämyksestä nauttiminen ei ole kovinkaan kallista. Monesti liput saa jo vitosella. Ellet juuri nyt kuitenkaan pääse elokuviin, voi elokuvaelämyksistä nauttia myös kotona, kunhan vain hankkii kotiin hyvät laitteet. Esimerkiksi käytettyjä Apple-tuotteita löytyy hyvällä hinnalla luotettavalta mresell -sivustolta, jonka valikoimat ovat ilahduttavan monipuoliset. Varmista myös, että muut elokuvan katseluun vaadittavat välineet ovat kunnossa, ja että sinulla on mukana herkulliset eväät!

Leijonakuningas

Uusi versio Leijonakuninkaasta on aivan ihana! Itse asiassa se on mielenkiintoinen sekoitus sadunomaista tarinaa ja luontodokumenttia, sillä uudessa versiossa elokuvan hahmot ja ympäristö on pyritty luomaan mahdollisimman autenttisiksi. Välillä elokuvaa katsoessa mieleen saattaakin hiipiä, esiintyykö screenillä viimeisen päälle koulutettuja sirkuseläimiä, vai mistä oikein on kyse. Sirkuseläimistä ei onneksi ole kyse, vaan Disney onnistuu jälleen osoittamaan animaatiotaitonsa, ja nostamaan jälleen omaakin tasoaan entistäkin korkeammalle.

Leijonakuninkaan tarina on pääosin samanlainen kuin tarinan klassikkoversiossakin. Uusi tapa filmata elokuva tuo siihen kuitenkin niin paljon uutta, että elokuva kannattaa ehdottomasti nähdä, vaikka vanha Leijonakuningas-leffa olisikin jo puhkikulutettu, ja vaikka muistaisit tarinan ulkoa. Elokuva on upea kokemus myös aikuiselle, mutta sen verran jännittävä tarina on, ettei elokuvaa suositella aivan perheen pienimmille.

Leijonakuningas ei ole kaikilta osin kovinkaan hempeä elokuva, vaan siinä näytetään rohkeasti myös elämän synkempi puoli. Simba jää jo kovin nuorena ilman isää, ja joutuu eroon äidistään. Hän löytää kuitenkin ystäviä, jotka huolehtivat hänestä silloinkin, kun hän ei itse oikein tiedä mitä tehdä. Juuri Simban ystävät tuovatkin muutoin melko synkkään elokuvaan aimo annoksen iloisuutta ja huumoria. Ne muistuttavat katsojaa siitä, että kyseessä on kuin onkin Disneyn perhe-elokuva.

Aladdin

Myös Disneyn klassikkoelokuva Aladdin on saanut uuden version, jossa se taipuu musikaaliksi. Elokuvan kauniit kappaleet sopivat hyvin musikaaliin, ja tekevät siitä erittäin tunnelmallisen ja romanttisen. Myös tämä tarina noudattaa melko tiukasti Disneyn klassikkoversiota, mutta uudenlainen tapa lähestyä aihetta tuo siihen aivan uudenlaista syvyyttä. Elokuva koskettaa niin poikia, teinityttöjä kuin perheen aikuisiakin.

Erityisen upeaa tässä elokuvassa on nähdä prinsessan voimaantuminen. Prinsessa ei enää suostu asettumaan ikiaikaisiin rooliodotuksiin, vaan päättää nousta maansa hallitsijaksi ja valita itse puolisonsa. Hän ei halua naida prinssiä, kuten prinsessan odotetaan tekevä. Hän haluaa rinnalleen Aladdinin. Tämä ei voisi olla kauempana prinssistä, mutta joka omaa elämänkokemusta, ja on onnistunut valloittamaan prinsessan sydämen. Vaikka Aladdinilla on huomattavasti prinsessaa enemmän elämänkokemusta, antaa hänen prinsessalle tilaa tehdä itse omat valintansa.

Lampun Henki on eräs elokuvan mielenkiintoisimmista hahmoista, ja Aladdin käyttääkin yhden Hengen tarjoamista toiveista Hengen vapauttamiseen. Hengestä ja Aladdinista on tullut ystävät jo tätä ennen. Elokuva rikkookin yhteiskunnallisia raja-aitoja kovin monin eri tavoin. Aladdin saa köyhästä syntyperästään huolimatta itse prinsessan, ja ystävystyy Hengen kanssa, vaikkei tämän pitäisi olla edes mahdollista!

onepirate