Lastenelokuvat voivat opettaa ja inspiroida

 

Lapsille on tehty monenlaisia eri elokuvia. On klassisia musikaaleja, ihastuttavia prinsessasatuja, hurjia supersankarielokuvia, söpöjä animoituja eläinaiheisia elokuvia ja koko perheen seikkailuelokuvia. Osa elokuvista on uutta tuotantoa, mutta toki lapsille on aina tehty elokuvia. Monet vanhemmat rakastavat omien suosikeiksi muodostuneiden lastenelokuvien katsomista omien lastnsa kanssa. Mikäli joku on esimerkiksi pienenä rakastanut Leijonakuningasta, saattaa sen katsominen uudelleen oman lapsen kanssa tuoda jopa tunteet pintaan, sillä se vie aikuisenkin takaisin lapsuuteensa.

Elokuvien avulla lapsille voi välittää positiivisia viestejä ja terveellisiä roolimalleja sekä roppakaupalla opetuksia, joita lapsi voi soveltaa omassa elämässään. Jotkut elokuvat ovatkin todella merkityksellisessä asemassa. Elokuva voi opettaa lapselle eri kulttuureista, ihmisten kanssa toimimisesta, hyvistä käytöstavoista, kohteliaisuudesta, uskollisuudesta ja kaikesta siitä, mitä maailmalla on meille tarjota. Elokuva saattaa olla hyvin todenmukainen, mutta yhtä lailla se voi olla täysin fiktiivinen. Tämäkin on täysin OK, sillä sehän mielikuvitukselliselle lapselle sopii! Aivan kuten aikuinenkin, myös lapsi voi saada paljon uusia ideoita arkeensa ja leikkeihinsä juurikin elokuvista.

Lastenelokuvat voivat olla lapsen ja vanhemman yhteinen harrastus. Elokuvan jälkeen lapselta voi kysyä mielipiteitä elokuvasta ja muutenkin rohkaista häntä keskustelemaan siitä, millaisia tunteita elokuvan katsominen hänessä herätti. Moni lastenelokuvia paljon katsonut lapsi varttuu lopulta aikuiseksi, jolle elokuvat ovat tärkeä osa elämää.

onepirate