Kenkävalinnat punaisella matolla

 

Punainen matto on erinomainen paikka tehdä tyylilausunto tai todistaa muotitietoisuutensa kaikelle kansalle. Tämän ovat todistaneet sadat julkisuuden henkilöt vuosien varrella erilaisissa tapahtumissa. Suurin osa punaisella matolla nähtävistä kengistä ovat kuitenkin neutraaleja tai suhteellisen huomaamattomia korkokenkiä, jotka jättävät muotitiedon demonstroimisen muulle asulle.

Kengät viimeistelevät asun

Suurin osa punaisella matolla nähtävistä kengistä täydentää muuta asua. Kengät ovat yleensä samanväriset kuin muu asu tai voivat esimerkiksi korostaa jotakin tiettyä väriä. Jos mustassa mekossa on punainen yksityiskohta, tyypillinen kenkävalinta ovat punaiset kengät.

Toisinaan kengät tuovat asuun jonkin pienen yksityiskohdan ja toimivat tällä tavoin osaltaan somisteena. Esimerkiksi yksinkertaisen sinisen mekon kanssa voi yhdistää siniset kengät, joissa on helmiä, sulkia tai muita yksityiskohtia, jotka vangitsevat katseen ja tekevät muuten yksinkertaisesta asusta mielenkiintoisemman.

Kengät ja laukku sävy sävyyn

Erityisesti tilanteessa, jossa muu asu on erittäin yksinkertainen, on asun yksityiskohtien kannalta tyypillistä panostaa laukkuun, kenkiin ja koruihin. Tyypillisesti kengät ja laukku sovitetaan yhteen materiaaleiltaan, väreiltään tai muita yksityiskohtia käyttäen. Jos kengät ovat kimaltavat, on mahdollista että laukkukin säkenöi parrasvaloissa.

Näyttävät kengät vaativat näyttämön

Mikäli kengät ovat asun kohokohta, on niiden kanssa puettava päälle jotakin yksinkertaista. Silloin yleensä myös laukku ja korut ovat mahdollisimman huomiota herättämättömät. Muotikenkien kanssa on syytä pukea lyhyempi mekko tai muu asu, jotta kengät eivät jää pitkien helmojen varjoon. Näyttävät kengät erityisesti tuo esiin musta tai valkoinen mekko, mutta myös värikkäitä asuja on nähty yksityiskohtaisten kenkien kanssa.

Korkokenkiä ja tennareita

Korkokengät ovat ehdottomasti suosituin valinta punaiselle matolle naisten keskuudessa. Erimallisia, värisiä ja tyylisiä korkokenkiä on nähty punaisten mattojen historiassa lukemattomia pareja. Punainen matto on yleensä tilaisuus, johon jokainen haluaa laittaa parasta päälleen, mutta korkokengät eivät ole naisille mikään pakko asuvaatimuksissa, vaan esimerkiksi tennarit tai muut korottomat kengät myös hyväksytään muuten juhlalliseen asuun yhdistettynä. Esimerkiksi siistit ja juhlalliset Ecco -kengät olisivat oiva valinta sellaiselle vieraalle, joka ei korkokengistä liiemmin välitä.

Persoonallisuuden peili

Asukokonaisuus ja erityisesti kengät ovat usein niiden kantajan persoonan peili. Hauskat ja värikkäät kengät usein kuvaavat niiden kantajan leikkisää persoonaa, kun taas mustiin ja neutraaleihin kenkiin tukeutuva on mahdollisesti luonteeltaan hillitympää tai virallisempaa tyyppiä.

Kaikilla on omat kenkämieltymyksensä, miehilläkin: vaikka tyypillinen valinta ovat mustat ja neutraalit kengät, on punaisella matolla nähty myös monia leikkisiä ja mielikuvituksellisia kenkävalintoja myös miesten osalta.

onepirate