Hyvän elokuvan ainekset

 

Vaikka meillä kaikilla on oma elokuvamaku, on kuitenkin tiettyjä asioita, jotka tekevät elokuvasta universaalisti paremman kuin toisesta. Jotkut rakastavat komedioita ja toisen mielestä historialliset draamat ovat parasta antia elokuvamaailmassa. Oli elokuvan laji sitten mikä tahansa, on olemassa määrättyjä aineksia, joista hyvä elokuva rakentuu.

  • Hyvä tarina: Jotta elokuva voisi olla erinomainen, täytyy siinä olla sellainen juoni, joka kertoo kiehtovan sekä jollain tavalla omalaatuisen tarinan, joka erottuu tuhansista muista elokuvista.
  • Ainutlaatuisuus: Mikäli kerta toisensa jälkeen näytetään samankaltaisia elokuvia, niihin kyllästyy nopeasti. Elokuvasta täytyy löytyä jokin sellainen juju, joka tekee siitä uniikin. Kun elokuvassa on sisältöä, jollaista ei olla koskaan vielä nähty, saa se ihmisten huomion kiinnittymään itseensä ja jää lisäksi paremmin ihmisten mieliin.
  • Erikoistehosteet ja tasokkaat lavasteet: Elokuvan on syytä olla mahdollisuuksien mukaan laadukkaasti toteutettu, jotta se olisi ihmisten silmissä uskottava ja jopa vaikuttava.
  • Taidokkaat näyttelijät: Vaikka käsikirjoitus johonkin elokuvaan olisi kuinka hyvä tahansa, ei siitä ole mitään iloa, jos näyttelijäsuoritukset ovat kehnoja. Näyttelijät välittävät valkokantaalle elokuvan tarinan, joten heidän valitsemiseen on elokuvaa tehdessä syytä kiinnittää erityisen paljon huomiota.
  • Jännitys: Elokuva ei saa olla tylsä tai yksitoikkoinen, vaan sen pitää pyrkiä pitämään katsojat tietyllä tavalla jatkuvasti hereillä ja jopa varpaillaan. Hyvä elokuva on sellainen, jossa on aina jotain odotettavaa. Katsoja saattaa palaa halusta tietää, mitä jollekin henkilölle elokuvassa käy tai miten elokuva lopulta päättyy.
onepirate