Elokuvien maailma

Elokuvat antavat paljon keskustelunaiheita yli kansallisuuksien ja erilaisten ihmisryhmien välille. On myös helppo ratkaisu ystävänpäivä lahjaksi antaa elokuviin sarjalippuja, joilla voi luoda yhteisiä muistoja. Leffaliput Finnkinolta ovat varma valinta ainakin Suomessa, ja niillä pääsee parhaassa tapauksessa kerryttämään muistoja melko edullisestikin.

Elokuvissa tulee monesti esiin eri aikakausien muoti-ilmiöt niin musiikin, muodin kuin harrastustenkin osalta. Hyvä esimerkki on Queen-yhtyeestä tehty elokuva Bohemian Rhapsody. Elokuvassa näkyy muotia aina 1960-luvulta alkaen. Näkyvissä on vaatemuotia, hiusmuotia sekä englantilaista ympäristöä.

Elokuvissa on vähintään yhtä monta eri genreä kuin musiikissakin. Hyvän elokuvan takana ovat hyvät ohjaajat, näyttelijät, lavastajat ja puvustajat sekä muu taustatiimi. Näistä koostuu koko kokonaisuus. Jos yksikin osa puuttuu, elokuvasta ei tule välttämättä niin hyvää. Koko elokuvan tekijätiimi kantaa omalta osaltaan elokuvan tarinaa alusta loppuun.

Tarina on totta kai myös oma lukunsa. Vaikka elokuvaa olisi tekemässä maailman paras tekijätiimi, ei sekavaa ja liian outoa elokuvan käsikirjoitusta saada mukaansatempaavaksi tarinaksi. Viime aikoina Disneyn piirrettyjä elokuvia on tehty ihmisten näytteleminä uusiksi versioiksi. Osa elokuvista on onnistunut erittäin hyvin juuri onnistuneen tiimikokonaisuuden takia.

Itse elokuvien katsomisen lisäksi oman jännityksensä tuovat erilaiset palkintojenjakojuhlat. Näistä hyviä esimerkkejä ovat Oscar ja Golden Globe -gaalat. Joka vuosi on se yksi elokuva, joka palkitaan useammassakin eri kategoriassa. Titanic on yksi esimerkkielokuva, joka aikanaan kahmi murskaavan määrän palkintoja useammassa eri gaalassa.

Titanic on hyvä esimerkki kokonaisuudesta, joka on onnistunut kaikin puolin. Tunnusmusiikkina toimiva Celine Dionin My heart will go on on sellainen laulu, jonka jokainen on joskus kuullut jossakin. Laulun esittäjä Celine Dion pongahti myös tämän laulun myötä jo itsessään maailmantähdeksi, ellei sellainen jo ollut aikaisemmin. Myös pääosissa olevat Kate Winslet ja Leonardo DiCaprio nousivat viimeistään tämän elokuvan myötä laajempaan tietoisuuteen.

Ilman kunnollista ja ammattitaitoista taustatiimiä eivä yllä mainitut tähdetkään olisi onnistuneet omassa suorituksessaan. Ohjaaja opastaa näyttelijöitä parempiin suorituksiin, leikkaaja saa napattua kuvatuista pätkistä ne parhaat palat elokuvaan mukaan ja puvustaja osaa omalla ammattitaidollaan tehdä tyylikkäät vaatteet aiheeseen sopivasti. Taustatiimiä ei vain läheskään aina nähdä samalla tavalla kuin näyttelijöitä punaisella matolla.

Elokuvia monesti ajatellaan katsomisen kannalta, mutta äänimaailma on myös erittäin tärkeä kokonaisuus, joka viimeistelee elokuvan. Toki mykkäelokuvat olivat aikansa kultakimpaleita mutta nykyään maailman muututtua niistä ei ehkä saa samanlaista kokonaisuutta irti niin, että katsojat jaksaisivat niitä katsoa. Äänimaailmassa ei pelkkä tunnusmusiikki riitä, vaikka toki sekin on tärkeä.

Äänet tuottavat itsekseen jo tunteita suuntaan jos toiseenkin. Siihen kun lisätään videokuvaa, kokonaisuus on valmis. Joskus paketti valmistuu helpommin. Joskus taas voi olla yksi suuri tuskien taival, jotta koko paketti saadaan kokoon.

Kaiken kaikkiaan, onneksi elokuvien kirjo on laajentunut huomattavasti viime vuosien aikana sitä mukaa, kun teknologia on mahdollistanut uusien asioiden toteuttamisen. Toki 2010-luvun elokuvat voivat olla samantyylisiä kuin 1930-luvun elokuvat nykypäivänä.

Koska elokuviin liittyviä mieltymyksiä on vähintään yhtä paljon kuin elokuvien katsojiakin, saa niistä helposti keskustelua aikaiseksi loputtomiin. Katsotaan siis elokuvia ja keskustellaan.

onepirate